Werkwijze

Tuinen moeten een bron van genoegen zijn — en daarbij wil Steven Tuinen u vanzelfsprekend graag van dienst zijn! Bij het beheer en de aanleg van tuinen kunnen wij het volgende voor u betekenen:

  • Advies over tuinontwerp en aanleg
  • Ontwerp van de tuin
  • Ontwerp van het beplantingsplan
  • Aanleg van de tuin
  • Onderhoud van de tuin


Advies

Heel wat mensen hebben zelf ideeen over het nieuwe ontwerp van de tuin. Als u zelf uw tuin wilt ontwerpen en aanleggen, maar u heeft nog vragen of kunt nog suggesties gebruiken, dan krijgt u bezoek aan uw huis en tuin en ontvangt u het gewenste advies.


Ontwerp van de tuin

Uitgaand van uw verlangens en de architectuur van het huis maken we een ontwerp voor uw tuin. Om een goed beeld van uw wensen te krijgen, beginnen we met een intakegesprek bij u thuis. Hiervoor maken we ook gebruik van een checklist.

Hiervoor meten we de tuin in, dan volgt de schetsfase met suggesties van de te gebruiken materialen, dan bespreken we de schetsen, en tenslotte ontvangt u een definitief schetsontwerp op schaal met een beschrijving van de te gebruiken materialen.

Steven Tuinen werkt in principe op basis van schetsen. In de meeste gevallen is dit een efficiente manier om tot een goed ontwerp te komen, waarna de aanleg met voldoende flexibiliteit en waar nodig in overleg met de opdrachtgever kan volgen. Mochten de eisen en de situatie echter complexer worden, dan adviseren we hiervoor een tuinarchitect in te schakelen. Dit levert een compleet uitgewerkt plan op waarin alle keuzes in nauw overleg met u reeds op papier zijn gemaakt nog voordat er een spa de grond ingaat. In de keuze kunnen we u adviseren.


Beplantingsplan

Beplanting bepaalt de sfeer in de tuin, het hele jaar door, ook in de winter! Een goed doordacht beplantingsplan is een essentiële aanvulling op een goed tuinontwerp en zorgt ervoor dat de planten goed passen op de plek waar ze komen te staan (ontwerp, grondsoort, zon, wind). En zelfs als er wat minder ruimte voor groen in de tuin is, is deze keuze misschien nog wel belangrijker. Een beplantingsplan omvat:

  • Een lijst met namen en de vereiste aantallen met een indicatie van de bloeitijd, de kleur en de hoogte
  • Een tekening waarin de plaatsen en aantallen zijn uitgezet.

Steven Tuinen geeft garantie op beplanting. Vaste planten en heesters die we zelf hebben geplaatst en die goed worden verzorgd en die toch binnen een jaar niet aanslaan worden door ons kostenloos vervangen.


Aanleg van de tuin

Over het algemeen verzorgt Steven Tuinen het gehele traject, van ontwerp tot aanleg. Op basis van het goedgekeurde ontwerp ontvangt u een offerte voor het aanleggen van de tuin. De kosten van het aanleggen van een tuin zijn variabel en hangen af van het ontwerp en de gekozen materialen. Daarom is het verstandig vooraf een indicatie van uw budget aan te geven, dan houden we daarmee rekening in het ontwerp. Helemaal afhankelijk van het ontwerp en de materialen, varieren de kosten van het aanleggen van een tuin meestal tussen ca. € 50,00/m2 en € 200,00/ m2.


Onderhoud van de tuin

Na de aanleg van de tuin sluiten we graag met u een onderhoudscontract af. Wat wilt u zelf doen, wat kunt u zelf doen, wat wilt u aan ons overlaten, waarbij heeft u ons nodig, hoe vaak zullen we komen, allemaal vragen waarover we rustig overleggen en afspraken maken. Uw tuin moet een bron van genoegen zijn en daarbij ondersteunen we u graag op plezierige wijze.

 

Meer dan tevreden! Dankzij Steven's vakmanschap, advies en creativiteit is onze droomtuin nu werkelijkheid.

Teun en Annelies
 


 

Contact opnemen

Steven Tuinen
Eenbes 20 – 3069 LM Rotterdam
Tel. 010-4204746
Fax 010-4204736

Als u wilt dat wij contact met u opnemen over uw tuin, kunt u ons bellen en of e-mailen op info@steventuinen.nl. Gelieve het volgende in uw vraag te vermelden:

Naam, Mevrouw/De heer
Adres Postcode,
Woonplaats Telefoon

Deze gegevens hebben we nodig om contact met u op te nemen.